Heb je een vraag? Neem contact met ons op +31 (0)88 551 6000 | kecb@lunet.nl

IK MAAK ME ZORGEN OVER MIJN KIND, HET INTAKEGESPREK

Mijn kind praat niet, mijn kind is druk, mijn kind heeft leerproblemen, mijn kind loopt nog niet, ik krijg geen contact met mijn kind; dit zijn voorbeelden van vragen waarmee mensen bij ons terecht komen.

Met een verwijzing van de jeugdarts, huisarts of kinderarts vraag je een beschikking aan bij de gemeente. Vervolgens kun je je kind bij ons aanmelden. Onze zorg is dan in de meeste gevallen voor jou kosteloos en wordt vergoed vanuit overheidsregelingen. Heb je al een beschikking? Dan kun je direct bij ons terecht.

Na verwijzing en beschikking plannen we de intake afspraak.

IN VERBAND MET BEZETTING KAN DE WACHTTIJD WAT LANGER ZIJN DAN NORMAAL

De intake

Het intake gesprek vindt plaats met onze gedragsdeskundigen. De diagnostiek of het onderzoek begint met een gesprek om te bespreken op welke vraag jullie een antwoord willen krijgen.

In negen van de tien keer vindt aansluitend het basisonderzoek plaats. Houd er rekening dat het ongeveer de hele ochtend duurt. Het basisonderzoek bestaat uit een of meerdere vragenlijsten en 1 op 1 testen met je kind. Vervolgens komt er een vervolgafspraak voor het bespreken van de onderzoeksresultaten en het advies.

Indien uit het intakegesprek blijkt dat er complexere onderzoeken nodig zijn, plannen we direct een vervolgafspraak met jullie.

Wat moet je meenemen naar de intake?

Indien in bezit, is het fijn als je reeds bestaande verslagen/onderzoeken meeneemt.

De stappen van het traject

  1. De intake
  2. Het onderzoek
  3. De onderzoeksresultaten en het advies

MEER WETEN OVER HET INTAKEGESPREK?

Scroll naar boven
error: Inhoud is beschermd.